Thursday, January 29, 2015

Hari Meroyan Sedunia

Assalamualaikum ...

Aku tahu . Aku menghilang agak lama .. hmmm...

Nothing much about me .. Study exam study exam ...

Today .



Rupa aku kena smack down dengan lecturer aku . 

http://270c81.medialib.glogster.com/




Aku ibarat kena smack down habis-habisan tadi masa end posting paediatrics . Mana taknya soalan cap kacang goreng pun tak tau ... Apa la yang aku belajaq for 5 weeks ni . Tu laaa Dr suruh baca satu buku , aku pi baca sekerat buku .. haish =.=’ ... teruk betul ...

Seperti mana yang aku bagitau tadi , aku memang tak ‘perform’ la kan . Makanya ... aku sedikit meroyan ( sikit ??? ok banyak laaa ) habis jatuh maruah aku sebagai akak senior yang konon macho . Oh Noooo !!! O.O



http://www.keepcalm-o-matic.co.uk/p/keep-calm-and-avoid-meroyan/

Selepas paras emo aku kian surut , aku pun fikir balik . Pasai pa la dok emo tak tentu hala . Dok meroyan bagi orang tengok ... ishhhh tak malu betoi laaaa.... ish ish ish...

Hasil ketidakbagusan prestasi aku hari ni adalah berpunca dari diri sendiri . Sapa suruh malas ! Padan muka ! amik hang !!! ... Ok lepas ni kena lebih rajin lagi naaa nazira ...

Point yang kedua . Aku fikir dalam lagi . Aku asyik sangat dengan dunia belajaq aku sampai aku dah semakin jauh sikit . Tak dak la dulu aku dekat sangat dengan Tuhan . Tapi la ni koi ( semakin ) jauh la . Dah la memang asyik hanyut  . La ni lagi lah ... Tu lah manusia , bila dah susah baru nak ingat kat Tuhan ... Ya Allah ...

Jadi , hampa jangan macam aku . Dah susah baru nak cari Tuhan . Hmmm... tapi tak pa .. kalau hampa pun macam aku juga , hampa pikiaq macam ni la .

Pertama sekali , bersyukur dengan apa yang hampa ada . Cakap “Alhamdulillah” banyak kali . Gila ka apa bila musibah or benda sedih berlaku bersyukur ? Rileks weh ... Alhamdulillah sebab ujian ni la hang kembali ingat kat Allah . Kalau ada ujian , tapi hang tak ingat-ingat kat Tuhan , pi joli sana pi joli sini kan lagi tak elok ... tak mau na lagu tuuu ... Bila kita rasa nak bertuhan balik , tu la tandanya Allah masih kasih pada kita . Kita kasih dak kat Allah ? kalau yaaaa, buktikanlah ye ...

Kedua , cuba jadi lebih baik . Belajaq lagi . Jangan pernah putus harapan . Allah tu sebaik sangkaan hamba-Nya . Kalau hampa dok doa , lepas percaya yang Allah akan bagi benda yang terbaik untuk hampa , Insha Allah Dia akan makbulkan . 

Ye ke ??? macam tak percaya ja ? pasai apa hampa tak mau percaya . Sekali Allah kata kun faya kun . Insha Allah jadi punya ...


Makanya , kalau hampa sedih macam aku juga ... Ingat jangan pernah putus harapan . Berusaha !!! YOSHHHH !!!!

Sunday, October 26, 2014

Dear wind



The harder we fall ,

the harder we have to wake up ...

Not all people will understand you ,

understand your life

understand the road that had you taken before ,

understand everything ...

NOT ALL ..

But ...

Remember ... remember ... remember 

God is there ...

There for you ...

each time ..

watching you closely ...

closer than you think 

as close as your jugular vein . 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...